nl en de
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
0
Winkelwagen
€ 0,00
Vogels / Soorten Vogels / Tropen /

Mozambique sijzen

Koppel mozabiquesijsjes
Mozambique sijzen
0 Reviews | Review toevoegen

Gemakkelijk te verzorgen vogel. Het mannetje zingt tijdens het broedseizoen. De vogels komen het best tot hun recht in een grote, goed beplante volière.

€ 125,00
Prijs per Koppel

 

Aantal: 
Bestellen

Mozambiquesijs
Grootte: 
De mozambiquesijs is ongeveer 12,5 cm. groot.
Kenmerken: 
Zie foto.
Geslachtsonderscheid:
De popjes zijn wat matter van kleur en hebben een ringetje van zwarte vlekjes rond de hals.
Verspreiding:
Afrika, ten zuiden van de Sahara.
Woongebied:
Bebost gebied maar ook in tuinen en parken.
Omgevingstemperatuur:
Kunnen in een volière met een vorst- en tochtvrij nachtverblijf overwinteren
Bijzonderheden als volièrevogel:
Gemakkelijk te verzorgen vogel. Het mannetje zingt tijdens het broedseizoen. De vogels komen het best tot hun recht in een grote, goed beplante volière. Niet meer dan één paartje in de gezelschapsvolière. Niet samen houden met edelzanger. Beide vogelsoorten verdragen elkaar namelijk niet zo goed. Het baltsgedrag van het mannetje is over het algemeen erg ruw en kost het popje vaak de nodige veren. Ze bouwen een komvormig nest of maken gebruik van een half-open nestkastje. Het popje legt 3 tot 4 lichtblauwe eitjes die alleen zij bebroedt. De broedduur bedraagt 13 – 14 dagen.
Voeding:
Als voeding dient een goede zaadmengeling voor tropische vogels en of volièrevogels, een goed samengesteld eivoer/krachtvoer en bij voorkeur kiemzaad verstrekt te worden. Om aan de behoefte van dierlijke eiwitten in de voeding tegemoet te komen kan het beste een insecten-/universeelvoer toegevoegd worden (bijvoorbeeld 50 eivoer, 50% universeelvoer). Vooral in de periode dat de vogels jongen hebben is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over dierlijke eiwitten. Extra dierlijke eiwitten kunnen, naast het verstrekken van een goed samengesteld eivoer/universeelvoer, verstrekt worden in de vorm van bijvoorbeeld meelwormen, miereneieren, buffalowormpjes. Wees bij de verstrekking van dierlijke eiwitten wel voorzichtig omdat de vogels bij het verstrekken van teveel dierlijke eiwitten vaak de jongen in de steek laten en al weer met een volgend legsel beginnen. Naast bovenstaande voeding is het noodzakelijk dat de vogels dagelijks de beschikking hebben over vers en fris bad- en drinkwater en mogen ook vogelmineralen (grit) en maagkiezel niet ontbreken. 
Erg mooie strakke vogels die echt mooi in de veren zitten.
De man zingt in 1 woord geweldig 
komen uit de buitenvoliere en zijn broedrijp 
prijs is voor het koppel 120 euro.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Over ons

Mijn naam is Yordi kruiskamp en ben in het bezit van het diploma dierverzorging management aan het Groenhorst in Barneveld. 

Mijn mooiste werkervaringen heb ik opgedaan bij het Loro Parque in Tenerife. Hier heb ik gewerkt met allerlei vogels en papegaaien, zoals de Lori van de blauwe bergen maar ook Hyacint ara's en Palmkaketoe's.


 

Motto

Wegens of vanwege ons motto:
"Wij zijn pas tevreden als u dat bent"
Nemen wij alle tijd voor u en zullen wij trachten u zoveel mogelijk informatie te verstrekken bij de door u aangekochte vogels of toebehoren. Verstandig is altijd te bellen of mailen van tevoren, zo weet u zeker dat de specifieke vogels die u zoekt er zijn op het moment dat u langs wilt komen. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop software webshop

Birdtrade adresgegevens: Hoevelakenseweg 67 3784WG Terschuur   Telnr: 06-30154016 Wel even bellen voor een afspraak